Pages

Sivilce veya Akne Tedavisi

Sivilce veya Akne Tedavisi
Küçük sivilce veya aknelerde Tedavi :

Küçük sivilce ve akne ler losyon, jel ve kremlerle tedavisi sağlanır. Sivilce veya akne bulunan bölgeler hafif bir temizleyici jel ile günde bir iki kez yıkanır.
Akne yani Sivilce tedavi ürünleri sadece sivilce (akne) üzerine küçük bir şekilde değil, sivilce çıkan bölgenin tamamına uygulanır. (tüm etkilenen alanlara yayarak uygulayın.)
Yan etki olarak akne sivilce tedavi ürünleri bir kaç hafta deride kuruluk yaratabilir. İlk aşamada Sivilce ( akne )ler çoğalabilir. Zamanla tekrar kendiliğinden azalacak hatta yok olacaktır.
 Akne Sivilce tedavileri cildi hassaslaştırır inceltir ve. Bu nedenle sivilce (akne) tedavilerinde güneş lekesi oluşma ihtimali yüksektir. Bu nedenle, sabahları sivilce (akne)li ciltlere uygun, yağsız, en az 30 faktörlü güneşten koruyucu kullanmak uygun olacaktır. Güneşten koruyucular aynı  zamanda cildi nemlendirerek cilt tahrişini engeller.
Sivilce (akne) ilaçlarının neden olduğu kuruluk ve tahrişi azaltmak için, akşamları cilt temizliğinden sonra yağsız bir nemlendirici kullanılmalıdır.
İyileşme 2-4 ay arasında ortaya çıkar.
Yağlı kozmetikler, yağlı fondoten, yağlı krem ve yağlı güneşten koruyucular kullanılmamalıdır.
Şiddetli tahrişlerde tedavi bırakılmalı, doktorunuzla görüşülmelidir.
Hafif derecedeki sivilce (akne)lerde, genellikle cilde sürülerek kullanılan (topikal) ilaçlar kullanılır